Allmänna frågor om Nordic Youth Trophy och Covid-19

19 oktober, 2020

 

 

Hur tänker ni kring att arrangera cuper med nuvarande situation?

Vår uppfattning är likväl som Folkhälsomyndighetens att fysisk aktivitet är viktigt inte bara för kroppen, utan även för hjärnan och vår psykiska hälsa. Att låta barn aktiveras och träffa varandra i ett forum som de älskar är därför något vi i största möjliga mån vill försöka att erbjuda.

 

Kommer vinterns cuper att bli av?

Vi följer instruktioner och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten i Sverige och kommer att fortsätta hålla oss uppdaterade om utvecklingen framöver. Därför är det i dagsläget fortfarande osäkert om våra cuper blir av, men vi planerar fortsatt för att de ska kunna bli det.

 

När tar ni senast beslut om en cup blir av eller inte?

Färjestad BK Hockeyallians styrelse har en ambition att återkomma med information senast 1 månad innan cup samt att senast ställa in cupen 3 veckor innan. Först när positivt beslut tas kommer spelschema m.m. att skickas ut. Ber samtidigt om förståelse för att det är osäkra tider och att utvecklingen kan vara svår att förhålla sig till.

 

Hur sent kan vi avboka för att få pengarna tillbaka?

Under tiden med Covid-19 så har vi valt att inte begära in någon anmälningsavgift förrän vi kan säkerställa att turneringen blir av. Gör ni i rådande läge en bedömning att ni vill göra en avbokning så är det givetvis helt okej, men vi uppskattar om det görs inom samma ungefärliga tidsram som vi planerar att ge besked om cupen.

 

Hur vet vi om en cup ställs in?

I händelse av att vi behöver ställa in alternativt flytta en cup så meddelas detta via mail till lagets kontaktperson (som angavs vid anmälan) och information läggs ut på vår hemsida nordicyt.com samt på cupens sida på CupOnline.

 

Kommer ni att införa några åtgärder eller restriktioner till cuperna?

Som läget ser ut idag så är det sannolikt att ett antal åtgärder kommer att behöva införas. I dagsläget tillåts till exempel inte publik i samband med idrottsarrangemang.
Mer information kring åtgärder kommer i samband med besked om cupens genomförande.