Policy för inlånade spelare och dispenser Nordic Youth Trophy och Girl Power Cup

Våra turneringar är ungdomsturneringar skapade för att passa killar och tjejer som vill ha roligt med sin ishockey. Tanken är att turneringarna tack vare formatet med gruppspel och slutspel i olika nivåer ska passa alla lag oavsett nivå. Vi vill gärna hjälpa till att stärka ungdomsishockeyn både på lokal värmländsk och nationell nivå och arbeta för att få fler spelare som vill spela ishockey och fortsätta spela långt upp i åldrarna.

I ett idealläge så hade alla svenska ishockeyföreningar haft rena lag i alla ålderskullar och massor av spelare. Dock vet vi av erfarenhet med arbetet kring våra turneringar att verkligheten tyvärr inte ser ut så idag. Många lag i Sverige behöver använda sig av inlånade spelare eller dispenser för att kunna komma iväg på en turnering med sitt lag. Säsongen 2018-19 ansökte 24 lag om någon form av kombination eller dispens för att kunna delta i våra turneringar.

Vi vill möjliggöra för så många som möjligt att, med rätt avsikter, kunna delta i våra turneringar. Denna policy är därför ett sätt för oss att tydliggöra tillvägagångssätt för att få dispenser och inlån godkända.

 

Läs vår policy för Nordic Youth Trophy här: Policy för inlånade spelare och dispenser NYT

 
Ansökningsblanketter:

Ansökan om kombinationslag NYT

Ansökan om dispens NYT